5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gazeteciler yemekte buluştu

Van'daki yerel ve ulusal gazete ve televizyonun çalışanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebiyle Zaman Gazetesi Van Temsilciliği ile Merkür Televizyonu'nun verdiği yemekte bir araya geldi.

Merkür Televizyonu salonunda verilen yemeğe çok sayıda gazeteci katıldı. Zaman Gazetesi Van Temsilcisi İsmail Topçuoğlu, gazeteciler arasında birliği, dayanışmayı artırmak adına düzenledikleri yemeğe katılanlara teşekkür etti. Topçuoğlu, "Bizler kutsal bir mesleği yapıyoruz. Toplum adına onları bilgilendiriyoruz. Kimi zaman bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Bu sebeple kendi aramızda kaynaşmayı, dayanışmayı artırmak adına bu tür günlerde bir araya gelmemiz gerekiyor. Davetimize icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Emin Yiğit ise, "Birçok kesim tarafından bu özel günümüzde unutulmuş olsak da yine beraberiz. Önemli olan aynı vazifeyi yapanlar olarak birbirimizi unutmamız lazım. Bu akşam da bu özel günümüzde bu yemeği vesile ederek bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle kaynaşmış olacağız" şeklinde konuştu.

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker ise, mülki idare amirlerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin gazeteciler için önemli olan bu günde bir telefonla dahi aramaması kendilerini üzdüğünü söyledi. Toker, "En ufak sıkıntıları olduğu zaman basın açıklaması yaparak bizleri davet edenler, sorunlarının kamuoyu ile paylaşılması için bizleri arayanlar bugün ne yazık ki arkadaşlarımızı arayıp bir tebrik etmediler. Arkadaşlarım adına gönül koyduğumu belirtmek istiyorum. Bu kentin valisini, belediye başkanını ve idarecilerini ve sivil toplum örgütü temsilcilerini yanımızda görmek isterdik. Unutulduğumuz bu günümüzde kendi içimizde bizi unutmayanlar var. Bizi bu gece bir araya getirenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yemekte ulusal ve yerel basının temsilcileri söz alarak duygularını dile getirdiler.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 12:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?