3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Gazilerle iftar yapıldı

Van Valiliği tarafından Gaziler Haftası nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyelerine iftar yemeği verildi. 

Van İl Özel İdaresi'nde verilen yemeğe Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Kolordu Komutan Vekili Kurmay Albay Murat Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van Müftüsü Osman Artan, mülki erkan, gaziler ve gazi yakınları katıldı. İftarın açılmasının ardından kısa bir konuşma yapan Van Valisi Özdemir Çakacak, gazilerle aynı sofrada iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

Tarihin her döneminde güçlü devletler kuran olan milletin hiçbir dönemde esaret altında olmadığını ifade eden Vali Çakacak, bağımsızlık, vatan, millet, bayrak gibi kutsal değerleri hep ön planda tuttuğunu kaydetti. Şehitlik ve gaziliğin Türk milletinin en değerli kavramları olduğunu anlatan Vali Çakacak, "Bu kavramlar bizim için her şeyden daha değerli olan vazgeçilmezlerimizdir" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından gazilere rozetler takılırken, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Oğur'a dernek için Vali Çakacak tarafından bağış yapıldı. Dernek yetkililerince de ilin mülki amirlerine plaket takdim edildi. İftar yemeği, içilen çayların ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 09:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?