5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Geç müdahaleye suç duyurusu

HASTANEDE GEÇ MÜDAHALE EDİLEN KADININ APANDİSİTİ PATLADI

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde geç müdahale edildiği için eşinin apandisitinin patladığını öne süren şahıs, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zahir Demir, 12 Ekim 2009 tarihinde eşi Nurcan Demir'i karın ağrısı şikayetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğünü belirtti.

 Demir, acil serviste görevli Dr. Ozan Y.'nin kendileriyle ilgilenmediğini ve gülerek, "Her karnı ağrıyan bize geliyor" şeklinde alaycı ifadeler kullandığını iddia etti. Demir, eşinin bir iğne yapılarak eve gönderildiğini belirterek, "Doktor bize, 'Bir şeyi yok, mide sancısıdır, geçer' dedi ancak eşimin gece tekrar sancıları tuttu" diye konuştu.

Demir, bir gün sonra eşinin kendisinden habersiz erkenden hastaneye gittiğini anlatarak, "Yolda eğilerek yürüdüğünü gören polis ekipleri eşimi hastaneye götürmüş. Duyunca ben de apar topar peşlerinden gittim. Yürüyemez halde olan eşimi dahiliye servisinde muayene edip genel cerrahi servisine yönlendirdiler. Tahlilleri yaptıktan sonra sonuçları göstermek üzere gittiğimiz doktor yerinde değildi. Hastam tekrar fenalaştı. Hemen acile götürdüm. İğne yaptılar, ağrısı kesildi, eve gittik. 14 Eylül 2009 tarihinde eşimin ağrıları tekrar tuttu. İşteyken komşumun araması üzerine 9.30'da eve gittim. Acılar içinde yerde kıvranan eşimi görünce hemen 112 Acil Servis'i arayarak ambulans istedim. Görüştüğüm acil servis yetkilileri de trafik ve yatalaklar dışında hastalara gitmediklerini söyledi. Eşimin yatalak durumda olduğunu söyleyip yalvarmama rağmen gelmediler, kahroldum. Ardından kendi imkanlarımla hastaneye götürdüğüm eşimin apandisitinin patladığını öğrendim" dedi.

Zahir Demir, eşinin şu ana kadar iki ameliyat geçirdiğini ve ölümden döndüğünü söyledi. 13 gündür hastanede yatan eşinin ihmal ve sorumsuzluk yüzünden bu hale geldiği ifade eden Demir, "Başımıza gelenlerden zamanında müdahale etmeyen Dr. Ozan Y. ile ambulans göndermeyen 112 Acil Servis sorumludur. Haklarında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öztekin Çıkman ise iddiaları doğrulayarak Dr. Ozan Y. ve ihmali olanlar hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi.

Dr. Ozan Y. ise iddialarla ilgili savunma vereceğini belirterek suçlamaları reddetti. Doktor, hasta Nurcan Demir'e söz konusu tarihte muayene ettikten sonra iğne yaptığını kaydederek, "Karın ağrısı olduğunu söyledi. Muayenede ciddi bir bulguya rastlamadım, yine de dahiliyeye sevk ettim. Benim hastaya yönelik, 'Her karnı ağrı ağrıyan bize geliyor' şeklinde bir cümle sarf ettiğim doğru değil. Kaldı ki böyle bir lüksümüz yok" ifadelerini kaydetti.

HASTANEDE GEÇ MÜDAHALE EDİLEN KADININ APANDİSİTİ PATLADI
HASTANEDE GEÇ MÜDAHALE EDİLEN KADININ APANDİSİTİ PATLADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:24:05
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 15:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?