6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Gece uçuşları başlıyor

VAN'A GECE UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, merkezi Ankara'da bulunan Turkuaz Airlines Hava Yolları'nın biri gece olmak üzere Van'a günde 2 sefer yapacağını söyledi.

Son yıllarda sivil havacılığının gelişmesiyle birlikte artan uçak seferleriyle en çok Vanlılara yaradı. Bugüne kadar Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok firmanın sefer yaptığı Van'a, merkezi Ankara'da bulunan Turkuaz Airlines Hava Yolları'nın da 22 Eylül'den itibaren sefer yapacağı belirtildi. Antalya, Batman, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Trabzon'un yanı sıra Van'a da 1'i gece olmak üzere 2 sefer yapacağını dile getiren TÜRSAB Van Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Airbus A320 uçakları ile yapacak olan seferlerin ilkinin Ankara'dan saat 10:00'da ikincisinin ise 18:10'da, Van'da ise ilk seferin 12:15, ikinci seferin de gece 22:25'te yapılacağını söyledi. Uçak biletlerini 55 TL'den başladığını da ifade eden Tunçdemir, "Yapılacak olan uçak seferlerinin bölge turizmine büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Çünkü Van'da günü birlik işi olan vatandaşlar çok rahat bir şekilde sabah gelip, işini gördükten sonra akşam saatlerinde dönebilirler" dedi.

Van'a sefer yapacak olan her uçakta 180 koltuk bulunduğunu ve koltuk aralarının ise çok geniş olduğunu dile getiren Tunçdemir, ayrıca yolculara yolculuk boyunca yapılacak olan tüm ikramların ücretsiz olduğunu ifade etti. Tunçdemir, "Turkuaz Airlines Hava Yolları'nın sefere başlamasıyla Van'a günlük gelecek olan uçak sayısı 10 olacak. Yani Van Ferit Melen Hava Alanı'na günlük ortalama 2 bin civarında yolcunun indiğini ve bir o kadarının da gittiğini hesaplandığından artık hava alanının yolcu kapasitesine cevap veremediğini görüyoruz. Bunun için en kısa sürede Van'a yakışacak bir hava alanının yapılması gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:44:03
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 14:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?