7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Geceyarısı operasyonu nasıl yapıldı?

Eski Van milletvekili Mustafa Bayram hakkında yürütülen geceyarısı operasyonunda 120 polis görev aldı.

Konuyla ilgili teknik ve istihbarat çalışmaları yapan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, eski Van milletvekili Mustafa Bayram’ın üç gün önce Edremit ilçesindeki evine geldiği duyumunu aldı.

Bayram’ın evindeki giriş çıkışları takibe alan narkotik ekiplerinin verdiği bilgiler doğrultusunda, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt operasyon kararı aldı.

Gece 01.00’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Mustafa Uçkan öncülüğünde yürütülecek operasyon için Özel Harekat Şubesi, Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli 120 polis alarma geçti.

Evin krokisi hazırlandı

Bayram’ın evinde arama yapılması için Bayram’a ait beş katlı apartman ile yakınlarına ait dört evin krokisini çıkaran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saat 03.30’da Cumhuriyet Savcılığı’ndan arama izni çıkarttı.

Saat 04.00’te Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Mustafa Uçkan’ın bizzat yürüttüğü operasyonda, maskeli ve çelik yelekli 120 polis zırhlı araçlarla Edremit’e hareket etti.

Edremit’e saat 04.30’da ulaşan ekipler, Bayram ve yakınlarına ait evlerin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Uçkan, saat 05.30’da ’geceyarısı operasyonu’nu başlattı. İlk olarak Bayram’a ait beş katlı apartmanın birinci katında arama yapan polis, burada Mustafa Bayram’ı bulamadı.

Asansörle kaçmaya çalıştı

Bayram, polislerin apartmana girdiğini görünce dördüncü katta uyuduğu daireden çıkarak asansöre bindi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, asansörün hareket ettiğini görünce birinci katta pusu kurudu.

Birinci kata inen asansörün kapısını açıp kaçmaya çalışan Bayram’a polisler ’teslim ol’ ihtarında bulundu. Bunun üzerine Bayram, polise herhangi bir direniş gösteremeden yürütülen başarılı operasyon sonucu sabah saat 06.00’da yakalandı.

’Savcıları tehdit etti’ iddiası

Mustafa Bayram’ın 30 milyar lira kefaletle serbest kalmasının ardından hakkında ikinci iddianameyi hazırlayarak gıyabi tutuklama kararı çıkartan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nevzat Açıkgöz ile Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Maden’i tehdit ettiği iddia edildi.

Bayram’ın yakınlarına, ’’savcı Nevzat Açıkgöz ile Oğuzhan Maden bu işi şahsi meseleye dönüştürdüler. Bu olay artık kan davasına dönüştü’’ dediği belirtiliyor.
cnn türk
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 16:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?