6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Geçici işçilere temizlik eğitimi

OKULLARDA GÖREV YAPACAK GEÇİCİ İŞÇİLERE TEMİZLİK EĞİTİMİ

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Van İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında il merkezi ile bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında geçici olarak 4 aylığına çalıştırılmak üzere işe aldığı işçileri 2 günlük eğitime aldı.

İskele Caddesi üzerinde bulunan İş-Kur Van İl Müdürlüğü'nden toplanan işçilere kurum personellerinden Faruk Arvas tarafından büro temizliği, temizlik alışkanlığı ve yönlendirme konusunda bilgiler verildi. İki gün sürecek olan bilgilendirme toplantısının ardından geçtiğimiz hafta çekilen kura sonucu isimleri belirlenen 100 kişinin 8 Şubat günü okulların açılmasıyla görevlerine başlayacağı kaydedildi.

Düzenlenen eğitim programının takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mustafa Yıldızbaş, İş-Kur Van İl Müdürlüğü ile birlikte düzenledikleri 'Toplum Yararına Çalışma Programı' ile okulların zaruri ihtiyaçlarından biri olan personel eksikliğini büyük bir ölçüde giderdiklerini ifade etti. Hataya geçirilen programın kurumlar arası diyalogun güzel bir örneği olduğunu da vurgulayan Yıldızbaş, buna benzer bir çalışmanın da 2009 yılında yaptıklarını ifade etti. Yıldızbaş, "Görevlendirilen bu 100 insanımız geçici bir süreliğine de olsa bir iş sahibi olacak ve evine ekmek götürme şansını bulacak. Aynı zamanda çocuklarımız da daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim görme imkanına kavuşacak. Bu arkadaşlarımız 31 Mayıs 2010 gününe kadar asgari ücret ile çalışacaklar ve bu süre zarfında da sigortalı olacaklar" dedi.

OKULLARDA GÖREV YAPACAK GEÇİCİ İŞÇİLERE TEMİZLİK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 12:51:00
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 13:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?