3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Genç bayanların okuma yazma sevinci

Van'da Emniyet Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün işbirliğinde düzenlenen okuma yazma kursunu tamamlayan 26 kursiyerden 22'sine düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Merkeze bağlı Irgat köyünde görevli öğretmenler Figen Delibaş ile Sevgi Atacan tarafından 25 bayan ve 1 erkeğe köy okulunda verilen 120 saatlik okuma-yazma kursu sona erdi. Irgat Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Van Vali Yardımcı Ömer Özcan, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, HEM Müdürü Muhyettin İnci, Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşar, kursiyerler ve köylüler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, daha önce bu okulda kütüphane açtıklarını sırada muhtarın köylerinde 200'e yakın bayan ve erkeklerin okuma yazma bilmediğini kendilerine aktardığını hatırlattı. Kesmez, bunun üzerine kütüphaneden sonra da hayırlı işe emniyet teşkilatı olarak bir katkı sağlayıp okuma-yazma kurs açma teklifinde bulunduklarını belirterek, "Muhtar, köy imamı ve Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'ndeki görevliler ev ev dolaşarak okuma yazma bilmeyen 1'i erkek 25'i bayan olmak üzere 26 kişinin kayıtlarını yaparak açılan okuma yazma kursuna katılmalarını sağladı. Bu kursa bayanların ilgi göstermesi beni çok mutlu etti. Çocuklarımızın iyi veya kötü olması, vatana, millete ve ailesine bağlı çocuk olup olmamasının sevabı ve günahlarının çoğu bayanlara aittir. Ona göre çok büyük sorumluluk üstlendiniz. Hem tebrik ediyorum hem de sorumluluğunuzu bir daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan, Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan, gün geçtikçe insanlarda medeni cesaretin arttığını bu durumun da yönetici olarak kendilerinin büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Özcan, "İnsanlarımız önceden böyle medeni cesaret sahibi değiller, utangaç ve ürkeklerdi" dedi. Okuma yazmayı öğrenen kızların kendilerine el yazısı ile yazmış oldukları mektup vererek teşekkür ettiğini vurgulayan Özcan, "Kısaca kendilerini ifade ederek bir şeyler talep etmişler. Bu bizi mutlu eder. Bu da işimizi ne kadar ciddiye aldığımızın ve özveri ile yaptığımız bir göstergesi olsa gerek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 120 saatlik dersin ardından kursu başarı ile tamamlayan 21 bayan ve 1 erkek kursiyere sertifikaları dağıtıldı. Sertifika törenin ardından eğitim görülen sınıfa gidilerek burada Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan kısa video gösteri ve ikramın ardından program sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?