3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Genç kız el bombasıyla intihar etti!

Van'da genç bir kız, bilinmeyen bir nedenden dolayı geçici köy korucusu olan babasına ait el bombasını patlatarak intihar etti.

Alınan bilgiye göre, olay Esenler Mahallesi Küme Evler 14. Sokak'ta meydana geldi. L.Ç. (21) isimli genç kız sabah saat 07:10 sıralarında babasına ait el bombasını bulunduğu yerden alarak evlerinin yanında bulunan bahçeye gitti. Burada bilinmeyen bir nedenden dolayı bombanın pimini kafası hizasında çeken genç kız, meydana gelen patlama sonucu ağır yaralandı.

Patlama sesini duyan yakınları, kanlar içinde olan L.C.'yi ilk olarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdılar. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen L.C. hayatını kaybetti.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edilerek patlamanın yaşandığı yeri kontrol altına aldılar. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Bomba İmha ve İnceleme Büro Amirliği ekipleri, patlamanın olduğu yerde yaptığı inceleme sonrası olayın terörle ilgili olmadığını belirleyerek soruşturmayı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerine devredildi. Bölgede Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı incelemede şahsa ait ruhsatlı silah ve çok sayıda malzemeye el konuldu. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattığı belirtildi.

Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, İHA muhabirine yaptığı açıklamada olayın bir intihar olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda annesini kaybeden bayanın girdiği bunalım sonucu böyle bir duruma başvurduğunun tahmin edildiğini ifade eden Kesmez, "Olayı Cinayet Büro Amirliği ekiplerimiz çok yönlü soruşturuyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 13:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?