2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Genç mucitler hünerlerini sergiledi

Van'daki ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin ülke genelinde düzenlenen projelere katılımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen 'Öncü çocuklar gençler' proje çalışmasının final sergisi törenle açıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van Milli Piyango Anadolu Lisesi spor salonunda düzenlenen serginin açılış törenine katılan ve bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, bu çalışmalardan amaçlarının çocukların ulusal projelere katılımlarını sağlamak olduğunu belirtti.

Yıldız "Çocuklarımızın kendilerine olan özgüvenlerini arttırmak ve projelere katılımlarını sağlamak amacıyla öncü olarak gerçekleştirdiğimiz çalışma geçen yıl başlatıldı ve bu yıl yeteri katılımı sağladığımız için hedefimize ulaştık. Düzenlediğimiz çalışmaya il genelindeki 726 ilköğretim okulu ve 600 ortaoğretim okulu öğrencileri tarafından proje sunuldu. Bu sayı Türkiye genelinde rekordur. Bu gençlerimiz gelecekte bilim öncüleri olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Açılı kurdelesini kesen Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, okul müdürleri ve öğretmenlerle birlikte sergide çocuk ve genç mucitler tarafından yapılan eserlerin yer aldığı stantları tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Yapılan toplam bin 236 müracaatın Milli Eğitim İl Proje Komisyonu tarafından değerlendirileceği, 18 ilköğretim, 16 ortaöğretim olmak üzere 34 projenin final sergisine katılmaya hak kazandığı belirtildi. Final sergisine katılan projelerin 2 gün süreyle 9 kişilik jüri üyeleri tarafından değerlendirileceği ve dereceye girecek olan çalışmaların belirleneceği bildirildi.

Değerlendirme sonucunda ilköğretim ve ortaöğretim dallarında dereceye giren üçer çalışmanın ödüllendirileceği ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?