5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gençler Artos'a tırmanacak

Vanlı gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Artos Dağı'na bir tırmanış planlıyor.


Gençlik tırmanışını organize eden Van Dağcılık ve Doğa Sporları Bağımsız Expedisyonu Mehmet Ali Bozbay, kulüp olarak gençlerin boş zamanlarını doğaya, spora ve çevreye ayırarak daha sağlıklı ve verimli olabilmelerine çalıştıklarını belirtti.

Amaçlarının, dağcılık ve doğa sporlarını tanıtıp geliştirmek ve gençleri bu spor dalları içinde eğitip, daha sağlıklı bir beden ve ruh yapısına sahip olmalarını sağlamak, çevre bilincini geliştirerek çevrenin korunmasına katkı sağlamak ve üyeler arasında sevgi, kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu anlatan Bozbay, "Bu amaçla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı 3 bin 550 metre yüksekliğindeki Artos Dağı'na bir tırmanış planladık. Şimdiye kadar bay ve bayan olarak 18 kişi bize müracaat etti.

Bu sayının tırmanış gününe kadar en az 25'e çıkmasını bekliyoruz. 25 Mayıs pazar günü sabah erken saatlerinde servisle Gevaş ilçe merkezine gidip, kuzeydoğu rotasından tırmanışa geçeceğiz. Daha önce bizzat defalarca katıldığı tırmanışın çok güzel geçeceğini umuyorum. Bu organizasyonda bize destek veren ve sponsorluk yapan Van Pir Rock Cafe, Lord Of The İnternet Cafe ve Asur Oteli yetkililerine teşekkür ederiz" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 20:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?