6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Gençler bütçe yapmayı öğrenecek

VANLI GENÇLER BÜTÇE YAPMAYI ÖĞRENECEK

Visa Europe Türkiye ve 24 üye bankasının, T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat için Gençlik Derneği işbirliği ile geliştirdiği "Paramı Yönetebiliyorum" projesinde eğitmenlerin eğitimlerinin tamamlandığı belirtildi.

Sertifikalarını alan gönüllü eğitmenler, Türkiye çapındaki 17 ilde eğitimlere başlıyor. Van eğitimleri, Van Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından sunuluyor. Türkiye'de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığıyla hayata geçirilen "Paramı Yönetebiliyorum" projesinin 58 genç gönüllü eğitmeni, İstanbul'da gerçekleştirilen eğitmen eğitiminin ardından sertifikalarını alarak eğitim verecekleri illere doğru yola çıktı.

Gençler arasında finansal bilinci geliştirerek sürdürülebilir ekonomiye katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, "Bütçem, harcamalarım, gelirlerim, ödeme planım, birikimlerim, borçlarım, tasarruflar-krediler-finansal sistem, borçlarım-haklarım-yükümlülüklerim" konularında eğitim verilecek. Projede akran eğitimlerinin yanı sıra e-öğrenim modeli de kullanılacak. Eğitimlere, 15-30 yaş grubundaki lise ve üniversite öğrencileri ile gençlik STK'ları, kamunun ve mahallelerin gençlik temsilcileri ile örgütsüz

tüm gençler katılabiliyor. Van'daki eğitimlere katılmak isteyen gençler, Van Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirler.

 

"PARAMI YÖNETEBİLİYORUM" PROJESİ HAKKINDA

Projesi çerçevesinde, Temmuz 2010 tarihine kadar İstanbul, Kocaeli, Bursa, Denizli, İzmir, Ankara, Eskişehir, Antalya, Samsun, Adana, Malatya, Gaziantep, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Van ve Rize olmak üzere 7 bölgeden toplam 17 ilde pilot çalışmalar sürdürülecek. Projede, akran eğitimlerinin yanı sıra e-öğrenim modeli de kullanılacak. Proje kapsamında, 15-30 yaş grubundaki lise ve üniversite öğrencileri ile gençlik STK'ları, kamunun ve mahallelerin gençlik temsilcileri ile örgütsüz gençlerin eğitilmesi

planlanıyor. İlk etapta 6 bin gencin eğitileceği projede, birinci yılın sonunda dolaylı olarak on binlerce gence ulaşılması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:51:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 22:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?