5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gençler işe uğurlandı

Turizm sektöründe çalışmak üzere Van'dan Antalya'ya gidecek olan gençler düzenlenen programla uğurlandı.

Akdamar Oteli'nde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Çarpanak Turizm ve Seyahat Acentesi Temsilcisi Medeni Tokuş, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri ile Antalya'ya gidecek olan gençler ve aileleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Bekir Kaya, işsizlik sorununa değindi. Kentte işsizliğin had safhada olduğunu anlatan Kaya, bu tür çalışmalarla işsizlik sorununun çözüleceğini söyledi. Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Çarpanak Turizm'e yapılan çalışmadan dolayı teşekkür eden Kaya "Gönül isterdi ki bu genç arkadaşlarımız burada iş sahibi olsaydı, fakat ilimizin koşulları buna uygun değil. Ama inşallah gelecek yıllarda geçlerimizi dışarıya göndermeden şehrimizde istihdam ederiz" dedi.

Çarpanak Turizm ve Seyahat Acentesi Temsilcisi Medeni Tokuş ise, ülkenin çeşitli yerlerinde bulunan Joy Group bünyesindeki 5 yıldızlı otellerde çalışmak üzere Van'dan bin 50 kişi seçeceklerini belirtti. Kendilerine en az ilkokul mezunu olan 14-25 yaş arasındaki bay ve bayanların müracaat etmesi gerektiğini söyleyen Tokuş, Van ve çevre illerden seçilecek bin 50 kişinin Alanya ile Manavgat mesleki eğitim merkezleri ve Joy Group İşletmeleri işbirliğiyle düzenlenen meslek eğitim programlarına katılacağını söyleyerek "Bu eğitimler esnasında vatandaşlarımıza iş yerimizden maaş ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'na göre hastalık, iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası yapılacaktır. Eğitim ve yapılacak sınavlarda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı meslek diplomaları verilecektir. Diploma almaya hak kazananlar daimi kadro sözleşmesiyle 5 yıldızlı otellerimizde istihdam edilecektir" dedi.

İş için başvuruda bulunan 54 kişilik ilk grubu uğurlamak için bir araya geldiklerini ifade eden Çarpanak Turizm ve Seyahat Acentesi Temsilcisi Medeni Tokuş "Bir dahaki grubumuz ise 18 Nisan 2009 tarihinde yola çıkacaktır" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından biletlerini Toplum Destekli Büro Amirliği ekiplerinin elinden alan gençler otel önünde bekleyen otobüslere bindirilerek Antalya'ya uğurlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 13:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra cetın IP: 85.110.90.xxx Tarih : 8.04.2009 16:37:35

Şehrimizdeki işsizlik sorununa cok büyük bir katkı sağlamış çarpanak seyahat acentası.Diğer kuruluşları da bu konuda sağduyulu olmaya davet edıyorum.