3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Gençlerin önü tıkanıyor'

Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Ferit Önür, emekli maaşının azlığı nedeniyle hizmet sürelerinin dolmasına rağmen emekliye ayrılmayan memurların gençlerin önünü tıkadığını belirtti. 

Yüzüncü Yıl İş Merkezi'nde bulunan Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Van İl Temsilciliği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Önür, yaşanan ekonomik krizin emekli, memur ve asgari ücretlileri zor durumda bıraktığını belirtti. 

ABD'de başlayarak bütün dünyayı etkilemeye ekonomik krizin olumsuz sonuçlarının Türkiye'ye de yansıdığını anlatan Önür, toplumun herkesimi geçim yolunda meydana gelen zorlukları aşma, ayın sonunu getirme telaşı ve çabası içinde olduğunu belirtti. 

Özellikle Türkiye'de sabit gelirli olan memur, emekli ve asgari ücretlilerin bu krizin etkilerini iliklerine kadar hissetmeye başladığını anlatan Önür, gerek diyanet çalışanları gerekse diğer kurumlardaki memurların hizmet süreleri dolmasına rağmen emekli maaşlarının azlığından dolayı çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Önür, "Hizmet süreleri dolan memurların emekli olmaması üzerine binlerce eğitimli genç iş bulamıyor. Oysa emeklilerin maaşları biraz daha iyi olsaydı hizmeti süresi dolanlar rahatlıkla emekli olur ve yerlerine gençler işe girmiş olurdu. Belki bugün Türkiye'de yaşanan işsizlik oranları da bu kadar yüksek olmazdı" dedi. 

Türkiye'de yaşayan emeklilerin durumlarının ortada olduğunu da dile getiren Önür, hükümetten ciddi bir iyileştirme beklediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSMİ MAHFUZ IP: 88.228.174.xxx Tarih : 10.11.2008 19:44:19

TÜRKİYEDE TOPLAM 900 ÜYESİ BULUNAN BİR SENDİKANIN G.TEŞKİLAT SEKRETERİMİŞSİN GENEL BAŞKAN OLSAN NE YAPARSIN 900 ÜYEYLE.KENDİNİ BİŞEY SANUYORSUN KİM DİNLER SİZİ (DERNEK GİBİ BİR SENDİKASINIZ)