5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gençlik Meclisi Genel Kurulu başladı

VAN KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU

Van Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu başladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda yapılan Van Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu, sabah saatlerinde kayıtların yapılmasıyla başladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve değişik liselerde çok sayıda öğrenci ile Van Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesinin katıldığı olağan genel kurul toplantısı, divan başkanlığının oluşturulmasıyla devam etti. Daha sonra genel kurulda bir konuşma yapan Van Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva, gençlerin hayata tutunmanın yerine artık hayata yerleşmeli ve toplum içerisindeki koltuklarına rahatça oturabilmesi gerektiğini belirtti. Takva, "Eğer gençler toplum dinamiğinin lokomotifi ve dinamizmi iseler, o halde hak ettikleri yerde karar alma süreçlerine müdahil olmalıdırlar. Gençlik meclisi bu manada gençler için önemli bir mekanizmadır. Bu mekanizmanın etkin kullanımı ve karar alma sürecinde geçlerin etkin rolünü ortaya çıkarabilecektir. Bu açılım gelişmiş uluslararası çağdaş dünyanın gerekliliği ve yeni trendidir. Kendinizi herkes için ama önce kendiniz için gerekli kılmak istiyorsanız, gençlik meclisi çatısı altındaki mozaiği sahiplenin, örgütünüzü güçlendirir, kentinizi sahiplenin" dedi.

Takva'nın yaptığı açılış konuşmasının ardında Habitat İçin Gençlik Derneği temsilcisi Sait Çetin, katılımcılara 'Gençlik meclisleri' hakkında bilgiler verdi. Genel kurula verilen aranın ardından öğleden sonra çalışma gruplarının belirlenmesi ve gençlik meclisi çalışma yönergesinin tartışılması ve onaylanmasının ardından yürütme kurulu seçimlerine geçileceği kaydedildi.

VAN KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 11:56:00
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 14:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?