3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Genel Kurmay açıklama yaptı

Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınır bölgesinde önceki gece güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilen 2 teröristin kimlik tespitine çalışılırken, olay sonrası ele geçirilen malzeme ve para miktarı açıklandı.


Genel Kurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan duyuruda, dağlık arazi kesiminde araziye patlayıcı madde yerleştirmeye çalışırken etkisiz hale getirilen biri kadın iki teröristle birlikte iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile bir adet mayın ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği anlatıldı. Daha sonra yapılan duyuruda, çatışma sonrası yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, belirtilen malzemelere ilave olarak; 180 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 1 adet mayın, 3 adet el bombası, 1 adet dürbün, 1 adet voltmetre, 6 adet pil, 5 bin 900 YTL para ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.


Bu arada Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada da öldürülen teröristlerle birlikte 9 kilogram patlayıcı madde ele geçirildiği belirtilerek "Bölgede çok sayıda teröristin yaralı olarak kaçtığı değerlendirilmekte olup, kaçan teröristlerin takibine devam edilmektedir" denildi.


Öte yandan dün Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan ve otopsileri yapılan teröristlerin kimlik tespiti yönünde çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 20:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?