6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Genelev hayvan barınağı oluyor

VAN'DAKİ GENELEV HAYVAN BARINAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Van Belediyesi, yıllarca genelev olarak kullanıldıktan sonra boş kalan binayı hayvan barınağına dönüştürüyor.

Belediye, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine sokaklarda bulanan başıboş hayvanların rehabilite edileceği bir barınak açıyor. Sıhke Gölü kenarında bulunan ve yıllarca genelev olarak kullandıktan sonra müşteri sıkıntısından dolayı 1998 yılından bu yana kapalı olan bina hayvan barınağına dönüştürülüyor. Belediye, 10 kapalı oda ve 10 açık kafes olmak üzere toplam 100 hayvanın barınacağı barınak sayesinde 2010 yılı içerisinde kentte başıboş hayvan sorunu en aza indirgemeyi planlıyor. Aylar öncesinden startı verilen çalışmanın 2010 yılı Nisan ayı içerisinde bitmesini planladıklarını belirten Belediye Veteriner İşleri Müdürü Necip Demir, ellerinde bulunan imkanlar dahilinde bölgede örnek sayılabilecek bir barınak yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Demir, başıboş köpeklerin olağanüstü koşulların yaşanması, çiftlik ve köylerin boşaltılması ile birlikte aç kaldıkları için kent merkezlerine geldiklerini bu nedenle de sayıları gün geçtikçe arttığını söyledi. İnsanların az bulunduğu saatlerde bu başıboş hayvanların ortaya çıktığını ve görüntü kirliliği oluşturduğunu kaydeden Demir, "Özellikle sabahın erken saatlerinde okula giden çocuklara saldırıyorlar. Biz de gelen bu şikayetler üzerine böyle bir çalışmayı hızlandırdık" dedi.

5199 Sayılı Hayvan Hakları Yasası gereği, Van'da Hayvan Hakları Kurulu kurulduğunu ve bu kurulun aldığı karar gereği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nce hayvanların ihtiyaç duyulan operasyon ve tedavilerini yapacağını dile getiren Demir, yatılı okullar ve askeri birliklerin de yemek artıkları ile katkı sunacaklarını ifade etti.

Daha inşaatı devam eden ve nisan ayında faaliyete geçirilmesi planlanan barınakta ise henüz bir yaşında olan ve 'Karabaş' ismi verilen köpek yavsunu tek başına kalıyor.

VAN'DAKİ GENELEV HAYVAN BARINAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
VAN'DAKİ GENELEV HAYVAN BARINAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
VAN'DAKİ GENELEV HAYVAN BARINAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 13:07:03
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 18:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?