6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Genelkurmay Başkanı Özkök Van'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, her türlü terörü lanetlediğini belirterek, bu gibi olayların bir daha tekrarlanmamasını arzu ettiğini açıkladı.
Van Valisi Hikmet Tan'ı makamında ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu ile birlikte Van Devlet Hastanesi'ne geldi. Vali Hikmet Tan ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt'un da kendisine eşlik ettiği Orgeneral Hilmi Özkök, hastanenin acil kapısından yaralıların tedavi gördüğü Ortopedi Polikliniği'ne çıktı. Orgeneral Özkök, gazetecilerin alınmadığı hastanede yaralı vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinin ardından çıkışta bir açıklama yaptı.
Doğu ve Güneydoğu'daki birliklerde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Genelkurmay Başkanı, barış zamanında da askeri birliklerinin yaptığı hizmetleri yerinde gördüklerini söyledi. Van'a özellikle geldiğini kaydeden Özkök, "Çünkü burada acı bir olay oldu. Bundan çok büyük bir üzüntü duyduğumu, her türlü terörü lanetlediğimi bilmenizi isterim. Esasen Van halkı da buna başkaldırmıştır. Bu işlerin bir daha tekerrür etmemesi için halkın kendi davasına sahip çıkması çok önemlidir. Ben burada hayatını kaybeden sade vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bütün Van halkına saygılarımı, takdir duygularımı ifade etmek istiyorum. İnşallah bu olaylar tekrar tekerrür etmez. Bu sulh, sükun ve refah içerisinde sürdürmüş olduğumuz hayat daha da ileriye gider. Bu bakımdan burada Van halkının arasında olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu özellikle vurgulamak istiyor, sizlerin aracılığı ile bütün Van halkına ve Türkiye'ye geçmiş olsun diliyorum" şeklinde konuştu.
Hastaneden ayrılan Orgeneral Hilmi Özkök, daha sonra askeri uçakla Ankara'ya döndü.
iha-van
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 16:10:36
Güncelleme :8 Temmuz 2004 Perşembe 18:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?