2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Gerçek gibi

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik son bir ayda gerçekleştirdiği 7 ayrı operasyonda 147 kilo 544 gram eroin ile 148 kilo 982 gram esrar maddesi ele geçirilirken, gözaltına alındıktan sonra ilgili mahkemelere çıkarılan 22 kişiden 20'si tutuklandı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik bir ayda 7 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Ekiplerin, aralarında şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüsün de bulunduğu 4 ayrı operasyonunda 147 kilo 544 gram eroin maddesi ele geçirildi. 

Ekiplerin, Van-Erciş karayolu üzerinde basın mensupları için otobüse yönelik gerçekleştirdiği operasyonun yapılan tatbikatı gerçeği aratmadı. 

Uzun süre yolcu otobüsünü takip eden ekipler, durdukları araç sürücünü kıskıvrak yakalayarak gözaltına alırken, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne getirilen otobüs narkotik dedektör köpekleri tarafından didik didik arandı. 

Yapılan arama sonucu otobüsün bagaj ve motor kısmına gizlenmiş 109 kilo 971 gram eroin ele geçirilirken, araç sürücüsünün de aralarında bulunduğu Z.Ş. ile FK., A.K. ve Y.T. ile D.T. isimli kişilerin gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı belirtildi. 

Öte yanda ekiplerin eroin kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği diğer 3 operasyon da ise yakalanarak gözaltına alınan H.Y., F.G., B.Ç., R.B., M.A., A.B., K.T. ve K.Ş. isimli kişilerin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi kaydedildi.
Toplam 148 kilo 982 gram esrarın ele geçirildiği 3 ayrı operasyonda ise yakalanarak gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri mahkemelerce T.Ç. ve K.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, M.Ş.Ç., N.E., B.T., H.Y., F.G., B.Ç., İ.Y., E.Y., M.E., ve A.E. isimli şahıslar tutuklandığı belirtildi. 

KOM Şube Müdürlüğü'nde kaçakçılıktan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Uçkan ve KOM Şube Müdürü Mehmet Ali Şevli ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, ekiplerinin uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik 1 ay içerisinde gerçekleştirdiği 7 ayrı operasyonda toplam 147 kilo 544 gram eroin, 148 kilo 982 gram esrar maddesi ele geçirilirken, 22 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını ifade etti.
 
Bu şahıslardan 20'sinin tutuklandığını ifade eden Kesmez, 2'sinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını kaydederek, "Emniyet teşkilatı olarak vatandaşlarımızın emniyeti, huzuru ve güvenliği için suç ve suçlularla olan mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir" dedi. 

Esrarın kınaya çok benzediğini ve son zamanlarda uyuşturucu kaçakçılarının esrarı kına paketleri içinde sevk ettiklerini şahit olduklarını anlatan İl Emniyet Müdürü Kesmez, KOM Şube Müdürü Şevli'ye espiri yaparak, "Yoksa siz de esrarın fazla görünmesi için arasına kına mı koydunuz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?