5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gevaş İsrail'e öfke kustu

Van'ın Gevaş ilçesindeki esnaf kepenk kapatırken, vatandaşlar cuma namazı çıkışı düzenledikleri bir gösteri ile İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etti.

Gevaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisi öncesi, ilçe esnafı tarihinde ilk defa kepenk kapatarak dükkanlarına Türk ve Filistin bayrakları astı. Daha sonra kılınan cuma namazının ardından Merkez Camii önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, İsrail aleyhine sloganlar attı. Gösteride bir konuşma yapan İlçe Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Filistinlilerin yalnız olmadığını, tüm Gevaşlıların dualarıyla onlarla beraber olduğunu belirterek "Yapılan katliamların en büyük nedeni  George W. Bush köpeğidir" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Nazmi Sezer, tüm dünyanın umudu olan ABD'nin yeni seçilen Başkanı Obama'nın bütün beklentileri boşa çıkardığını ifade etti. Yapılan katliam karşısında Obama'nın da sessiz kaldığını dile getiren Sezer, "Yazıklar olsun ki Obama'nın da Bush'tan farkı yokmuş" şeklinde konuştu.

Bir süre "Kahrolsun İsrail" "Hamas'a selam, direnişe devam" gibi sloganlar atan vatandaşlar, daha sonra İsrail bayrağını ateşe verdi. Yakılan İsrail bayrağına tüküren ve ayakkabı fırlatan vatandaşlar, daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:36:49
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 18:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?