5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gevaş teknecileri sezona hazır

Van'ın Gevaş ilçesinde tekneciler havaların ısınmasıyla birlikte başlayan turizm sezonunu için hazırlıklarını tamamladılar.

Konu hakkında bir açıklama yapan S.S. Gevaş Akdamar Adası Göl Motorcular Kooperatifi Başkanı Recep Avcı, 2009 yaz turizmi sezonuna hazır olduklarını ifade etti. Havaların ısınmasıyla birlikte 15 tekne ile Gevaş-Akdamar Adası arası hizmet vermeye başladıklarını anlatan Avcı, günde ortalama 20 sefer yaptıklarını anlattı. Hafta sonu bu sayının 40'lara kadar ulaştığını söyleyen Avcı, hizmete başlamadan önce bütün teknelerini bakım ve onarımdan geçirdiklerini dile getirdi. Avcı "Ada havaların ısınması ile birlikte çoğunluğu yerli olan turist akınına uğramaya başladı. Bu durum da bizi son derece mutlu ediyor. Biz de gelen yerli ve yabancı turistlerimize en iyi hizmeti vermek için geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda tüm teknelerimizi bakım ve onarımdan geçirdik, iç kısımlarını yeniden dizayn ettik" dedi.

Recep Avcı, 07.00 ile 19.00 saatleri arasında Akdamar Adası'na tur düzenlediklerini, taşıma ücretinin ise geçen yıl gibi 5 lira olduğunu da belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 14:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?