5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gevaş'a bahar geldi

Van'ın Gevaş ilçesinde aylardır süren dondurucu soğukların ardından havaların ısınmasıyla birlikte çay bahçeleri de sezonu açtı.

Uzun geçen kış aylarından vatandaşların sıkıldığını ve yavaş yavaş çay bahçelerine ilgi gösterdiklerini belirten Semaver Aile Çay Bahçesi işletmecisi Hicazi Feyat, işlerinin daha da artmasını umduklarını söyledi. Bölgenin uzun ve çetin bir kış mevsimine sahip olduğunu anlatan Feyat "Aylarca içerde kalan ve sıkılan vatandaşlar yazın gelmesini iple çekiyor. Bizlerde hava sıcaklığının biraz arttığı ve güneşin yüzünü daha çok gösterdiği bu günlerde çay bahçelerimizi hizmete açtık" dedi.

Nisan yağmurları nedeniyle vatandaşların çay bahçelerine fazla rağbet göstermediğini belirten Feyat, ancak ilerleyen günlerde işlerinin artacağını söyledi. İlk defa ilçede kendisine ait aile çay bahçesinde bazı yenilikler yapacağını da belirten Feyat,"Halkımızın yaz aylarında hoşça vakit geçirmeleri ve aileleri ile birlikte gelip oturabilecekleri ve eğlenebilecekleri bir ortam hazırlamak amacıyla hafta sonu canlı müzik, her daim semaver çayı ve yayıkta ayran ve tost hizmetlerini yapacağız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:08:34
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 18:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?