2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Gevaş'da SYDV yardımları

Van'ın Gevaş İlçe Kaymakamlığı tarafından fakir ailelere yıl içinde yaklaşık 1 milyon 300 YTL'lik yardım yapıldığı belirtildi.


Konu hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, 2008 yılı içerisinde fakir ailelere 2 bin 600 ton kömür dağıttıklarını, bin 100 aileye de giyim yardımında bulunduklarını söyledi. Hergün 200 aileye ekmek yardımı yaptıkları anlatan Aksu "Ayrıca 25 vatandaşımıza da sağlık malzemesi dağıttık. Bu yıl içerisinde yaptığımız yardımların toplam tutarı yaklaşık 1 milyon 300 bin YTL" dedi.


Gerçekleştirdikleri yardımların büyük bir titizlik içerisinde yapıldığını ifade eden Kaymakam Tahsin Aksu, fakir ailelerin önceden belirlendiğini kaydetti. Fakir aileleri durumlarına göre derecelendirdiklerini anlatan Aksu, yardımları buna göre yaptıklarını belirtti. Aksu "Yardımlar sırasında vatandaşlarımızı rencide ve mahcup etmemeye büyük gayret gösteriyoruz. Bu nedenle de öğrencilerimizin yardımlarını okullarında arkadaşlarının yanında değil de, evlerinde gizli bir şekilde yapıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 12:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?