5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gevaş'ın örnek girişimcisi

GEVAŞ'TA ÖRNEK GİRİŞİMCİ

Van'ın Gevaş ilçesinde 10 dönümlük arazide sebze yetiştiren Semih Güllü adlı çiftçi, 10 işçiyi de istihdam ediyor.

Orta Mahalle'de ikamet eden Semih Güllü adlı çiftçi, Gevaş Meslek Yüksek Okulu'nda aldığı eğitimin ardından sebze yetiştiriciliğine başladı.

Amacının para kazanmak değil, vatandaşları üretime yönlendirmek olduğunu belirten Güllü, "Ben bir Gevaşlı olarak uzun bir süre bu işin eğitimini aldım. Ben 3 çocuk sahibi emekli maaşlıyla geçiniyorum. Baktım ki destek alamıyorum, ben de bankadan bir miktar kredi aldım. Biraz da kendi imkanlarımı da katarak işe giriştim. Amacım Gevaş'ta bir örnek olmak ve tarıma müsait olan ilçemizde insanlarımızı yetiştiriciliğe ve üretime yönlendirmek ve teşvik etmektir. Hep başka illerden sebze geliyor. Bir Gevaşlı olarak 'Biz neden yapmayalım?' dedim. Bu nedenle memleketimizde üretmeye karar verdim. Çünkü bizim topraklarımız verimli ve suyumuz da bol. Biz neden kendi ihtiyacımızı karşılamıyoruz ve hatta diğer illere neden göndermeyelim? Bu düşüncelerle yola çıktım ve 10 dönümlük araziye domates ektim" dedi.

Kendi imkanlarıyla ekili alana damla sulama sistemi kurduğunu ifade eden Güllü, "Ben kendi imkanlarımla kiraladığım arazide domates ekerek vatandaşların hormonsuz sebze tüketimini sağlamaya çalışıyorum. Kesinlikle hiçbir kimyasal madde kullanmadım ve doğal yöntemlerle domates üretimi yapıyorum. Bu sayede 10 kişinin istihdamını da sağladığım için mutluyum. Özellikle bize her anlamda destek olan başta İlçe Tarım Müdürümüz Suat Özek ve mühendislere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Domates fidelerinin bağlandığı kamışların ise özel olarak Çukurova'dan getirildiğini belirten Güllü, ektiği sebze tarlasının kendisine 24 bin TL'ye mal olduğunu sözlerine ekledi.

Semih Güllü tarafından ekilen tarlada incelemelerde bulunan İlçe Tarım Müdürü Suat Özek ise, "Bu vatandaşımız uzun bir süredir bu iş için uğraş içerisindeydi. Biz de kendisini teşvik anlamında ve teknik bilgiler anlamında gereken bütün desteği verdik. Biz her zaman çiftçilerimizin yanında olduk bundan sonrada olacağız" ifadelerini kullandı.

GEVAŞ'TA ÖRNEK GİRİŞİMCİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 18:24:15
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 18:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?