3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Gevaş'ta 1. bilim şenliği

Gevaş ilçesinde 'Gevaş Bilim Teknolojileri Projesi' (GEBİTEP) kapsamında bir bilim şenliği gerçekleştirildi.

Çarşı merkezinde gerçekleştirilen şenliğe, İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Öztürk Karayazı, Emniyet Amiri Erkan Gürbüz, kamu kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenci ve vatandaşların yaptıkları projelerin sergilendiği şenlikte bir konuşma yapan Kaymakam Tahsin Aksu, ilk defa düzenlenen GEBİTEP projesinin önemine değindi. Projenin ileriki yıllarda daha da geniş bir bölgeyi kapsayacağını belirten Aksu "Gerçekleştirdiğimiz bu bilim şenliğinde vatandaşlar ve öğrencilerimiz yaptıkları projeleri sergileyecekler. Sergilenen projeler öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirmeye alınacaktır. 5 ayrı kategoriden oluşacak olan yarışmada dereceye giren öğrenci ve vatandaşlarımıza çeşitli hediyelerimiz olacaktır" dedi.

Kaymakam Tahsin Aksu'nun konuşmasının ardından projelerin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini kesen Kaymakam Aksu, serginin hayırlı olması temennisinde bulundu. Açılış sonrası beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte sergiyi gezen Aksu, projeler hakkında bilgi aldı.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 5 ayrı kategoride dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi. Her kategoriden birinci olana dizüstü bilgisayar, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye ise mp3 çalar hediye edilirken, dereceye giren 15 kişinin Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) geziye götürüleceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?