5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gevaş'ta 23 Nisan kutlamaları

Van'ın Gevaş ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kaymakam Tahsin Aksu'nun makamına oturan temsili Kaymakam Keziban Erdem isimli öğrenci, sorunları çözmek için kendisine verilen bir saatlik sürenin yetersiz olduğunu ve daimi kaymakam olmak istediğini belirtti.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Keziban Erdem ve beraberindeki öğretmenleri ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu'yu makamında ziyaret ederek çiçek verdiler. Kısa süreliğine de olsa Kaymakam Aksu'dan görevi devralan temsili kaymakam Keziban Erdem, ilçenin sorunlarını ve yapılması gerekenleri bir bir anlattı. İlçede başlatılan okuma kampanyasını desteklediğini de ifade eden temsili kaymakam Erdem, ancak kampanyanın sonunda öğrencilere vaat edilen hediyelerin verilmediğini ve bundan dolayı da öğrencilerin okuma şevkinin biraz olsun azalmasında rol oynadığını söyledi. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Öztürk Karayazı'ya da talimatlar yağdıran temsili kaymakam Erdem, köylerde asayişin tam anlamında sağlanması için karakolların köylerin ortasında kurulması gerektiğini bu şekilde olaylara daha çabuk müdahale etme imkanına olacağını söyledi. İlçenin en büyük sorunlarından birinin çöplerin zamanında toplatılmaması olduğunu işaret eden temsili kaymakam Erdem, Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Arvas'a okul bahçesinde bulunan kalorifer küllerinin derhal alınmasını istedi.

Gevaş İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Serdar Avcı'ya ilçede daha önce yaşanan hırsızlıklar olaylarından dolayı üzgün olduğunu belirten Kaymakam Erdem, devriyelerin daha sık atılması gerektiğini kaydetti. Kaymakamlık görevinin zor olduğunu, sorunların dinlenilmesi ve çözülmesi açısından bir saatlik gibi kısa bir sürenin kendisine yetmeyeceğini kaydeden Erdem, "Kaymakamlık görevi zor bir görevdir. İlçenin tüm sorunlarını ele almak ve bu sorunları çözmek için bir saat yetmez. Bunun daimi olması gerekir" dedi.

Daha sonra İlçe Kaymakam Tahsin Aksu, Erdem'e devrettiği koltuğunu geri aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?