3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Gevaş'ta belediye çalışmaları

Gevaş İlçe Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Mart 2004 tarihinden itibaren yaptıkları icraatları düzenlediği bir basın toplantısı ile anlattı.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Nazmi Sezer, ilçenin yol, köprü, kaldırım, taşıma, çöp ve su gibi birçok sorununu çözüme kavuşturduklarını ifade etti.

4,5 yıllık başkanlığı dönemi boyunca hiç aksatmadan çalışmalarına devam ettiğini anlatan Sezer, ilk olarak vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için bilgisayar sistemine geçiş yaptıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar araç parkımıza, 2 adet çöp toplama, 3 adet toplu taşıma, 1 adet itfaiye arozözü, 2 adet cenaze nakil, 1 adet cenaze yıkama, 1 adet et nakil ve 1 adet otomobil kazandırdık. İçme suyu sorunu olan Selimiye Mahallesi'nin üst tarafında yaptığımız sondaj çalışması ile bu sıkıntıyı giderdik. İlçede ulaşımı kolaylaştırmak için yaptığımız kilometrelerce asfalt yolun dışında 14 adet köprü yaptık. İlçemizde bulunan mezarlıklara yollar yapılarak, hepsine birer otopark kazandırıldık. Çöp sorununun çözülmesi için ilçe merkezine küçük çöp kutuları, mahallelere ise büyük çöp bidonları aldık. Ayrıca ilçemize yeni refüjler kazandırmanın yanı sıra eskilerini de orandık" dedi.

İlçe merkezinin birçok yerini parke taşları ile kapladıklarını ifade eden Başkan Nazmi Sezer, olumsuz hava şartlarında zarar görmemesi için tüm yolların kenarlarına olluk yaptıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmaların bunlarla sınırlı olmadığını da dile getiren Sezer, "Burada daha sayamayacağım birçok çalışma yaptık. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Gelecek yıl ki çalışma planımızı da hazırladık. İlçemizin kanalizasyon projesi programa alınmış 2009 yılı başında ihalesi yapılarak gerekli çalışmalar yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Yaptıkları çalışmalar dışında fakir aileleri ve çocukları da unutmadıklarını belirten Başkan Nazmi Sezer, "Önümüzdeki sene içerisinde ilçemize çocuklarımızın daha iyi vakit geçirebilmesi için 2 adet oyun parkı yapacağız. Ayrıca şimdiye kadar elimizden geldiği kadar yardımda bulunduğumuz fakir ailelere de yaptığımız yardımlar bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalarla ilçeye bir şehir görüntüsü kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nazmi Sezer, her zaman vatandaşın memnuniyetini düşündüklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut gevaş IP: 88.250.74.xxx Tarih : 26.11.2008 18:00:59

selam başkanım tebrik ediyorum sizi ve gelecek secimlerdede yanınızdayız AHMET BAYSAL YAZIK SANA GELME GEVAŞA ÜZÜLÜRSÜN NAZMİ BAŞKANA DEVAM EDECEZ BİZ TŞK