7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Gevaş'ta brucella paniği!

VAN'DA BRUCELLA PANİĞİ

Van'ın Gevaş ilçesinde sağlık taraması yapan Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, brucella hastalığı tespit edilen 44 kişiyi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına aldı.

Eydınocak ve Timar köylerindeki hayvanlarda 'brucella' hastalığının ortaya çıkması, çevrede yaşayan vatandaşları da tedirgin ediyor. Hastalığın ortaya çıkmasıyla harekete geçen Tarım ve Sağlık İl Müdürlükleri ekipleri harekete geçti. Tarım İl Müdürlüğü köyleri karantinaya alarak hayvan giriş çıkışını yasaklarken, Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri de her 2 köyde yaşayan yaklaşık 2 bin kişiyi sağlık kontrolünde geçirdi. Yapılan sağlık kontrolünün ardında brucella hastalığı tespit edilen çoğunluğu çocuk 44 kişi,

otobüsle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alandı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Hazal Hande Uluç, yapılan tespitlerde 44 kişide brucella hastalığı belirtilerini saptandığını söyledi. Bunların tedavilerine başladıklarını belirten Dr. Uluç, "2 köyde yaklaşık 2 bin kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Buradaki hastalık hayvanlardan insanlara geçmiş durumda. Tetkiklerin sonuçları yarından itibaren çıkacak. Tedavilerine başlandı. Konuyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

Vatandaşları da hastalık konusunda uyaran Uluç, "Biz vatandaşları bu konuda her zaman uyarıyoruz. Bu hastalık genellikle keçi, inek ve sığır gibi hayvanlardan bulaşıyor. Bölgede de otlu peynir tüketimi fazla. Vatandaşlarımızın özellikle otlu peynir yaparken kullandıkları sütü kaynaklamalarını istiyoruz" diye konuştu.

VAN'DA BRUCELLA PANİĞİ
VAN'DA BRUCELLA PANİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 16:26:04
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 16:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?