5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gevaş'ta çiftçilere seminer

Van'ın Gevaş ilçesinde, Tarım İl Müdürlüğü İl Proje Yürütme Birliği tarafından yürütülen 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' çerçevesinde çiftçilere 'Makine ve Ekipman' konulu bir seminer verildi.

Vizontele Sinema Salonu'nda düzenlenen seminerde bir konuşma yapan Van Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gönül Saniye Özok, Tarım Bakanlığı'nın çiftçilere yüzde 50 hibe ile makine ve ekipman sunduğunu belirterek, il genelinde 2 yıl içerisinde 116 kişinin bu hibelerden yararlandığını söyledi. Özok,"Tarım Bakanlığımızca 2007 yılında başlatılan bu program çerçevesinde Van il genelinde 2007 yılında 16 kişi, 2008 yılında ise 100 kişi faydalanmıştır" dedi.

Başvuruların13 Mayıs tarihine kadar süreceğini hatırlatan Özok, bu desteklenmelerden tek bir çiftçinin faydalanabildiği gibi kooperatifler, şirketler ve birliklerinde faydalanabileceğini söyledi. Özok ayrıca, Van genelinde çiftçilerin en çok su sorunundan yakındıklarını belirterek, bu nedenle özellikle sulama sistemlerine büyük bir rağbet olduğunu ifade etti. Slayt gösterimi eşliğinde sunumunu yapan Özok, daha sonra çiftçilerin sorularını cevapladı.

Seminerde bir konuşma yapan Gevaş İlçe Tarım Müdürü Savaş Çelik ise çiftçilerin bu konuda daha duyarlı olmalarını ve bu desteklenmelerden faydalanmaları gerektiğini belirtti.

Seminere Gevaş İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?