6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Gevaş'ta köpek paniği!

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KORKUTUYOR

Van'ın Gevaş ilçesinde sokak ve mahalle aralarında sürü şeklinde dolaşan köpekler, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Havanın kararmasıyla birlikte sokak ve mahalle aralarında sürüler halinde dolaşan köpekler, evlerine gitmek isteyenler vatandaşları korkutuyor. İş dönüşü evine giden vatandaşlar, sıkça rastladıkları ve güzergahını değiştirmek zorunda kaldıkları sokak köpekleri için yetkililerden çözüm bekliyor.

Selimiye Mahallesi'nde yaşayan Özkan Orhan isimli vatandaş, sokak köpekleri yüzünden gece yatamadıklarını belirtti. Dışarıya astıkları elbise ve kapı önünde bıraktıkları ayakkabıların sokak köpekleri tarafından parçalandığını ifade eden Orhan, konuya çözüm bulunmasını istedi.

Aynı mahallede ikamet eden Akyan Kaçmaz ise, "Ben esnafım ve işim gereği geç saatte çıkıyorum. Başıboş köpekler gece saldırıyorlar. Yalnız birini veya çocukları gören köpekler hemen saldırıyor. Biz hayvanların öldürülmesinden taraf değiliz. Ama mutlaka bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise, tüm sokak köpeklerini toplatacaklarını söyleyerek, "Köpekleri ilçe dışına çıkaracağız. Bu sorunu ancak böyle çözebiliriz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 16:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?