5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gevaş'ta ses yarışması

Van'ın Gevaş ilçesinde, 'Artos'tan Yansıyan Ezgiler' adı altında bir ses yarışması düzenlendi.

Gevaş Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Gevaş Sosyal ve Kültürel Etkinlikleri Projesi (GESOKEP) kapsamında Gevaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) tarafından organize edilen yarışma Vizontele Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi. 22 kişinin katıldığı yarışma öncesi bir konuşma yapan Artos'tan Yansıyan Ezgiler Projesi Koordinatörü ve Gevaş YİBO Müdürü İsa Şipal, yarışma öncesi ilçeye bağlı tüm köyleri gezerek tespitlerde bulunduklarını anlattı. Yapılan tespitlerde 250 kişi seçtiklerini anlatan Şipal, "250 kişi arasında yapılan değerlendirme de ise 22 kişi yarışmaya katılma hakkı elde etti" dedi.

Üç kategoride düzenlenen yarışma sonunda ilköğretim kategorisinde birinci Sümeyye Turacı, ikinci M. Baran Sertkaya üçüncü ise Canan Tağman oldu. Ortaöğretim kategorisinde birinci Elif Har elde ederken, ikinci Lokman Coşkun üçüncü ise Şahnur Sezer oldu. Yetişkinler kategorisinde ise, birinci Veysel Yüzügüleç olurken, ikinci Ferit Yüzügüleç, üçüncü ise Erol Bayer oldu. Programın sonunda dereceye girenlere ödülleri İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu tarafından verildi. Programda birincilere plaket, ütü gibi ev eşyası ile katılım belgeleri verilirken ikincilere ve üçüncülere ise ey eşyası ile katılım belgeleri verildi. Sıralamaya giremeyen tüm katılımcılara da katılım belgeleri verildi. Destek ve katkılarından dolayı İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu'ya da plaket verildi.
Jüri üyeliğini Ezgi Müzik sahibi Tevhid Topal, yöresel halk sanatçısı Hüsameddin Ergöl'ün yaptığı yarışmaya, Kaymakam Tahsin Aksu, kamu kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?