2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Gevaş'ta yollar buz pistine döndü

Gevaş ilçesinde etkili olan soğuk hava nedeniyle buz tutan yollar tehlike saçıyor. Adeta buz pistine dönen yollarda son bir ayda kayarak düşen 15 kişi hastanelik oldu.
İlçede çetin kış şartları hayatı olumsuz yönde etkilerken, yollarda oluşan buzlar da vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yollarda oluşan buzlardan dolayı kayarak düşen 15 kişinin hastaneye kaldırıldığını belirten Gevaş Sağlık Grup Başkanı Dr. Kerim Keleş, vatandaşların buzlu yollarda dikkatli olması gerektiğini belirtti. Dr. Keleş, "İlçe merkezi ve köylerimizde, yollarda oluşan buzlar nedeniyle düşerek yaralanan 15 kişi hastanemize başvurdu. Bunlar yapılan tedavilerin ardından evlerine gönderildi. Bu konuda derhal gerekli önlemler alınmalıdır. Şu ana kadar bize gelen hastalarda ciddi bir sakatlık söz konusu değil. Ama bu olmayacak anlamına da gelmez. Bu yolların tuzlanması gerekir" dedi.

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise, yaptığı açıklamada asfaltın zarar görebileceği düşüncesiyle tuzlama yapamadıklarını söyledi. Başkan Sezer, "Yollarımız sati kaplama asfalt olduğu için tuzlama yapamıyoruz. Tuzlama yaptığımız zaman asfalt zarar görüyor. Bizde bu yüzden yollara kum döküyoruz. Yollara kum dökme çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 10:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?