5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gevaş'ta 'yürüyüş' rezaleti

GEVAŞ'TA 'YÜRÜYÜŞ' REZALETİ

Van'ın Gevaş ilçesinde bugün düzenlenmesi planlanan 'Cumhuriyet Yürüyüşü' nedeniyle toplanan öğrencilerin yaklaşık yarım saat boyunca yağmur altında bekletilmesi velilerin tepkisine sebep oldu.

İlçe Kaymakamlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yürüyüş, adeta bir rezalete dönüştü. Hükümet konağı önünde toplanan ilköğretim ikinci kademe ve ortaöğretim okulu öğrencileri yarım saat boyunca yağmur altında bekletilirken, veliler duruma tepki gösterdi. Domuz gribi salgını olmasına rağmen bu tür bir etkinlik düzenlenmesinin yanlış olduğunu ifade eden veliler, "Bir araya toplanmaları bir tarafa çocuklarımız yarım saattir yağmur altında bekletilmesi tam bir rezalettir. Yöneticiler içeride sıcakta oturmuş bu çocuklar burada soğukta bekletiliyor. Yarın hepsi hastalanınca bunun hesabını kim verecek" dediler.

Yağmur altında öğretmenleri ile birlikte bekletilen öğrencilerden bazıları yürüyüş için hazırlanan dövizlerle yağmurdan korunmaya çalışırken, bazılar ise birbirine sarılarak ısınmaya çalıştı. Bir süre sonra makamından çıkan İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, yağmur yağdığını fark edince yürüyüşün iptal edilmesi talimatını verdi.

Yürüyüşün iptal edildiğini öğrenen öğrenciler ise duruma tepki göstererek ilgilileri yuhalayarak bölgeden ayrıldılar.

GEVAŞ'TA 'YÜRÜYÜŞ' REZALETİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 15:54:02
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 16:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aaa IP: 88.254.61.xxx Tarih : 31.10.2009 15:22:14

ya çok saçma bir durum yağmur altında o kadar çocuk bekletiliyor sonra hafif bir üşütmede yok domuz gribi yok kuş gribi deyip millete eziyet ediliyor.yazık günah bu çocuklara....