7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Gezici sinema günleri başladı

Van Belediye Başkanlığı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ) katkılarıyla Ankara Sinema Derneği tarafından organize edilen ’Gezici Festival 2004’ Van’da başladı.

Bu yıl 10.’su kutlanan Avrupa Filmleri Festivali kapsamında 1 Ekim 2004’te Ankara’da başlayan festival, Bursa, İzmir ve Kars’ın ardında Van’da da büyük ilgi gördü. Sabah saatlerinde gösterime girmesi gereken çocuk filmi, teknik arızadan dolayı iptal edilirken, öğleden sonra filmler gösterime girdi.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu’nun Başkanlığı’ndan Van’a gelen gezici festivalin, 10. yılında 6 kentte toplam 4 bin 70 kilometre yol kat ederek 112 filmin gösterimini gerçekleştirdiği belirtildi. 27 Ekim 2004 Çarşamba gününe kadar Van Devlet Tiyatrosu Sinema Salonu’nda gösterime sunulacak filmlerin, toplam 4 seans olarak ücretsiz izlenebileceğini söyleyen Boyacıoğlu, her gittikleri yerde büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade etti.

 Sadece Ankara’da 14 bine yakın izleyiciyle buluştuklarını anlatan Boyacıoğlu, "Bazı filmlerin çocuklar için uygun olmayışından dolayı bu yıl özel olarak çocuk filmleri koyduk. Önümüzdeki yılda belli dönemleri kapsayacak eğitici sözsüz filmlerle devam edeceğiz" dedi.

van
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 10:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?