2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Gıda bankası vatandaşın yeni umudu

Van Gökkuşağı Derneği tarafından kurulan gıda bankası yardıma muhtaç vatandaşların umudu oldu.

Beşyol mevkiinde bulunan dernek binasının en alt katını market olarak oluşturan Gökkuşağı Derneği, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım dağıtmaya aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda kurulan ve dernek binasında hizmet veren market, yeni yerine kavuştu. Binanın zemin katında tam bir market havası oluşturulan bankada fakir vatandaşların aylık ihtiyaçlarını karşılandığı bildirildi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Van Gökkuşağı Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Çelen, 70 aileye aylık ücretsiz gıda yardımında bulunduklarını belirtti. Hayırseverlerin de katkısıyla kurulan markette, derneğe kayıtlı yoksul vatandaşların faydalanabileceği birçok ürünün yer aldığını ifade eden Çelen, işlemlerin ise bilgisayar ortamında tutulduğunu anlattı. Kapasitelerinin sınırlı olduğunu ancak 70 aileye hizmet verebildiklerini vurgulayan Çelen, "Çok sayıda başvuru alıyoruz. Derneğimize kayıtlı yoksul aileler, belirlenen limit karşılığında, burada istedikleri ürünü ücretsiz alabiliyorlar. Ailelerimiz, ekiplerimizin detaylı incelemeleri sonucu ihtiyaçlarının olup olmadığı tespit edildikten sonra hak sahibi oldular. Tam bir süper market havası estiren gıda bankamızda fakir vatandaşlarımıza hizmetin en güzeli sunuluyor" dedi.

Kemal Çelen, insanlara gıda yardımında bulunan herkesin bu tür projelerle daha iyi hizmet sunacağını da sözlerine ekleyerek, her hangi bir sıkıntının yaşanmadığın kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?