2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Göçer aile çocuklarına eğitim

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 75. Yıl Toplum Merkezi'nde okul öncesi çocuklara eğitim veriliyor.

Çevre illerden göç alan ailelerin ikamet ettiği Yalım Erez Mahallesi'nde bulunan 75. Yıl Toplum Merkezi'nde Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında hazırlanan okul öncesi eğitimi destekleme programı çerçevesinde oluşturulan çocuk oyun ve eğitim odasında 4-6 yaş grubundaki çocuklar eğitiliyor. Toplum Merkezi Müdürü Alaaddin Baran, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 1 çocuk eğiticisi ile okul öncesi eğitimi destekleme programı kapsamında 30 çocuğun eğitildiğini söyledi.

Okul öncesi eğitimi destekleme programında Çocuk Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Sevgi Görendağ ise haftada 5 gün süreyle eğitim verdiklerini belirtti. Görendağ, sabah ve öğleden sonra iki grup halinde eğitim verdiklerini ifade ederek, "Çocuk oyun ve eğitim odamızda el becerileri geliştirme, çeşitli oyunlar ve müzik, hikaye anlatımı, sosyal yaşantıya bağlı temizlik, görgü kuralları, konuşma, ilköğretime hazırlık çalışmaları konularında eğitim veriyoruz" dedi.

Çocuk oyun ve eğitim odasında Lego, çalışma masası, salıncak gibi bir çok oyun malzemesi bulunuyor. Ev ortamında çocuklar için hazırlanan park görevi yapan çocuk oyun ve eğitim odasında eğitim görenler ise arkadaşları ile bol bol eğlenerek vakit geçiriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 16:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?