2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Göçer kızlara kuaförlük eğitimi

Çukurca ilçesinden terör nedeniyle göç ederek Van'a yerleşen ailelerin kızları 75. Yıl Toplum Merkezi'nde erkek kuaförlüğü eğitimi alıyor.

Van'ın Yalım Erez Mahallesi'ndeki 75. Yıl Toplum Merkezi bünyesinde hazırlanan 'Erkek kuaförlüğü' projesi göçer kızların ilgi odağı oldu. İşsiz kızlara istihdam sağlamayı amaçlayan proje kapsamında birçok kız, erkek saçını tıraş etmeyi öğreniyor. Merkezde göçer kızların yanı sıra erkeklere de eğitim verildiği belirtildi. Yalım Erez Mahallesi'nde ikamet eden birçok erkek, kızların elinden tıraş olmak için sıra beklerken, kursiyerlerden Esmer ve Gülcan Duman, böyle bir mesleğin eğitimini almaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Eğitim alan kızlar, bu işi tam öğrenerek ileride bu yönde faaliyet göstermek istediklerini de sözlerine ekledi.

75. Yıl Toplum Eğitim Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Alaaddin Baran ise Van'da işsizliğin had safhada olduğunu söyledi. İş-Kur Van İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile göçer kızların istihdamı için böyle bir proje hazırladıklarını belirten Baran, 4 ay boyunca sürecek olan projede kursiyerlere günlük 12.5 YTL para da ödeneceğini dile getirdi. Böyle bir projeyi hayata geçirmekten son derece mutlu olduklarını belirten Alaaddin Baran, 5 kızın yanı sıra erkeklerin de eğitim aldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 18:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?