2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Göçerlere ücretsiz çamaşır yıkama

Çukurca ilçesinden terör nedeniyle göç ederek Van'a yerleşen 350 haneli mahalledeki bayanlar, dere kenarları yerine artık çamaşırlarını otomatik makinelerde ücretsiz yıkıyorlar.

Van'ın Yalım Erez Mahallesi'nde bulunan 75. Yıl Toplum Merkezi bünyesinde kurulan 'Çamaşır Yıkama Birimi' ekonomik durumu kötü olan ailelerin ilgi odağı oldu. Kadınların büyük ilgi gösterdiği birimde her gün 8 aile ücretsiz olarak çamaşırlarını yıkıyorlar. Toplum Merkezi tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi'ne (SRAP) sunulan proje çerçevesinde alınan otomatik çamaşır makinelerini kullanan bayanlar çamaşırlarını temizleyip evlerine dönerken, büyük bir memnuniyet içinde ilgililere teşekkür ediyorlar.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan 75. Yıl Toplum Eğitim Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Alaaddin Baran, Yalım Erez Mahallesi'nde bulunan 350 hanede çamaşır makinesinin bulunmadığı için böyle bir proje hazırladıklarını ifade etti. 25 bin YTL'lik proje kapsamında 8 adet çamaşır yıkama makinesi aldıklarını vurgulayan Baran, kadınların çamaşırlarını daha önce genellikle Sıhke Gölü'ne akan derelerde yıkadığını anlattı. Baran, "Sosyal Hizmetler Merkezi olarak kadınlara yönelik yapabilecek en güzel çalışmanın böyle bir proje olacağını düşündük ve bu amacımıza ulaştık. Kadınlar bir yandan çamaşırları yıkarken öte yandan da çocukları ile birlikte bilgilendirici eğitimler almaktadırlar. Bayanlara, 'Aile planlaması', 'Ana-çocuk sağlığı', 'Hijyen' ve çocuklara da 'Okul öncesi' ve 'Beceri geliştirme' konularında eğitimler veriliyor.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 11:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?