5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Göl çevresi çöpten geçilmiyor!

VAN GÖLÜ HAVZASI KORUMA EYLEM PLANI GELİŞME TOPLANTISI

Van Valisi Münir Karaloğlu, Çevre Orman İl Müdürlüğü tarafından kurulan bir tim ile Van Gölü çevresinde temizlik yaptıklarını belirterek "Sadece küçük bir sahil şeridinde 58 ton pet şişe ve naylon topladık. Bu ayıp Vanlılara yeter, bize yeter" şeklinde konuştu.

Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı Gelişme Toplantısı'nda bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, Van Gölü'nde yaşanan kirliliğe değindi. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra Yardımcısı Nurullah Ertaş, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Şahin, çevre il ve ilçelerden gelen kaymakam ve belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Şahin, kirliliğin sınır tanımayarak tüm dünyaya yayıldığını belirtti. Bu kirliliği önlemek için bakanlık olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Şahin, çeşitli takı ve tıbbi atık tesisleri açtıklarını belirti. Asıl meselenin çöpün kaynağını azaltmak olduğunu söyleyen Şahin "Gittikçe artan bu sorun iklim değişikliğini etkileyecek boyutlara kadar gidebilir. Bu nedenle özellikle su kaynaklarımızı ve havayı kirletmememiz gerekir" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise, bu tür toplantıları önemsediklerini belirterek, Van Gölü'nde yaşanan kirliliğe değindi. Çevre Orman İl Müdürlüğü tarafından kurulan bir tim ile Van Gölü çevresinde temizlik yaptıklarını belirten Karaloğlu "Sadece küçük bir sahil şeridinde 58 ton pet şişe ve naylon topladık. Bu ayıp Vanlılara yeter, bize yeter. Eğer Van Gölü'nü buradan çıkarırsanız. Buranın diğer illerden hiçbir farkı kalmaz. Şuan bin 700 metredeyiz ve yanı başımızda bir deniz var. Şuan İskele Mahallesi'ndeki vatandaşlarımız kokudan, sinekten evlerinde oturamıyor. Bu nimeti neden külfete çeviriyoruz? Bu iş lafla olmaz herkes üzerine düşeni yapmalı ve gölü daha fazla kirlenmeden temizlemeliyiz" şeklinde konuştu.

Toplantı, Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı'na ilişkin sinevizyon gösteriminin ardından soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

VAN GÖLÜ HAVZASI KORUMA EYLEM PLANI GELİŞME TOPLANTISI
VAN GÖLÜ HAVZASI KORUMA EYLEM PLANI GELİŞME TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 16:41:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 22:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?