5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gölde kaybolan vatandaş aranıyor

Van'ın Gevaş ilçesinde, ayaklarını yıkamak için girdiği Van Gölü'nde kaybolan yaşlı bir vatandaş, polis, jandarma ve sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri tarafından 2 gündür aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Göründü köyünde ikamet eden Cafer Sarıca (72) isimli vatandaş, ayaklarını yıkamak için sahiline gittiği Van Gölü'nde kayboldu. Oğlu Yılmaz Sarıca, eve geldiğinde babasını görmeyince önce köyde arayıp komşularına sordu, bir sonuç alamayınca köyden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Van Gölü sahilinde elbiselerine rastlayınca jandarmaya haber verdi. Olay yerine giden jandarma, çevrede geniş güvenlik önlemi alarak Van Emniyet Müdürlüğü Su Altı ekipleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden ekipler, gece geç saatlere kadar yaptıkları çalışmalarda Sarıca'ya ulaşamadı. Karanlık çökünce arama çalışmaları durduruldu. Bugün sabahın erken saatlerinde ekipler tekrar bölgeye giderek çalışmalarına başladı. Jandarma su yüzeyinde botla arama yaparken, Van Emniyet Müdürlüğü Su Altı ekipleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri de su altında aramalarını sürdürüyor. Bölgeye akın eden Sarıca'nın yakınları ve köylülerin dağın yamacında oturarak izlediği arama çalışmaları halen devam ediyor.

Çalışmaları olay yerinde izleyen Sarıca'nın oğlu Yılmaz Sarıca, dün saat 11:00 sıralarında babası ile beraber kahvaltı yaptıklarını söyledi. Sarıca, babasının daha sonra evden çıktığını ve uzun bir süre gelmediğini görünce aramaya başladığını ifade etti. Sarıca, "Evin etrafına, köye baktım ama bulamadım. Babamın ayaklarından rahatsızlığı olduğu için fazla uzağa gitme ihtimali yoktu. Bir arkadaşım beni arayarak 'Baban ayaklarını göl sularına sokmak için kendisini sahile götürmemi istedi. Babanı göl kıyısına bıraktıktan sonra gitmemi isteyerek yavaş yavaş köye döneceğini belirttiği için oradan ayrıldım' diyince köylülerle bölgeye gittik. Sahilde babamın giysilerini bulunca hemen jandarma haber verdik. İki gündür olay yerinde ekipler arama yapıyor, babam halen bulunmadı" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 19:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?