3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Gönül elçileri Van'dan ayrıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Ankara'dan Van'a gelen öğrenciler, bugün ilden ayrıldılar.

Yaklaşık bir haftadır Van'da bulunan öğrenciler, Özel Serhat Lisesi'nde verilen sabah kahvaltısının ardından düzenlenen törenle Ankara'ya uğurlandılar. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Altun ve kafileden sorumlu olan İstasyon İlköğretim Okulu Müdürü Enver Mürre tarafından uğurlanan öğrenciler, Van'da unutamayacakları bir hafta geçirdiklerini ifade ettiler. Göl kenarında hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler, Van'ın doğa manzarasına hayran kaldıklarını söylediler. Van'ı görmeden önce çok sıkıcı bir gezi olacağını düşündüklerini söyleyen Ufuk Kart isimli öğrenci "Fakat geldikten sonra tüm fikirlerimiz değişti. Her şeyi ile çok güzel bir geziydi. Ben doğrusu Van'ın bu kadar güzel, insanlarının bu kadar sıcakkanlı olabileceğini bilmiyordum. 2 gün boyunca değişik ailede misafir olduk. Piknik yaptık, semaver çayı içtik, otlu peynir yedik. Burada birçok kişi tanıdık ve hepside çok sıcakkanlı insanlardı. Biz şimdi gidiyoruz, ama yine geleceğiz. Gönlümüzün yarısı burada kaldı. Buraları ailemize ve dostlarımıza da anlatacağız. Onlarla geleceğiz" dedi.

Evlerinde misafir kaldıkları ailelerle vedalaşan öğrenciler, daha sonra otobüslerine binerek, Ankara'ya gitmek üzere yola çıktılar.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 18:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?