5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Gönül Operasyonları' devam ediyor

Van Emniyet Müdürlüğü'nün, mahalleleri ziyaret ederek halkın sorunlarını dinlemek için başlattığı 'Gönül Operasyonları' devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaklaşık 2 yıldan bu yana çocuk ve aileleri ile bir araya gelmek için başlattığı 'Gönül Operasyonu' kapsamında polis ekipleri Hacıbekir Mahallesi'ni ziyaret etti. Çalışmalar kapsamında Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, yardımcısı Mustafa Uçkan, Terörle Mücadele Şube Müdürü Savaş Akın, şube müdürleri ve polis memurları Sürmeli 1 ve 2'inci sokakları ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Sokakta yoğun ilgiyle karşılanan Emniyet Müdürü Kesmez ve beraberindekiler, çocuklara toka, balon, bileklik gibi hediyeler dağıttı. Sürmeli 1'inci sokağın başında bulunan bir manavı ziyaret eden Kesmez, aldığı elmaları çocuklara dağıttı. Sokak üzerinde bulunan evlerde ikamet eden vatandaşlarla sohbet eden Kesmez, sıkıntıları bulunanlara yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ziyaret esnasında Kesmez'i siyasetçi sanarak yanına gelen iki kadın, yol ve su gibi sorunlarının olduğunu anlattı.

Öte yandan bir emniyet amirinin yanına gelen Aziz Erinç (14) adlı bir çocuk ise, babası Zeki Erinç'in geçen yıl çıkan Nevruz olaylarında başına isabet eden kurşun nedeniyle öldüğünü belirtti. Erinç "Bazıları bana 'Senin babanı vurdular ve arkalarına bakmadan gittiler' dedi. Siz şimdi buradasınız, gittikten sonra dedikodu yapacaklar. Babasını polisler vurdu, kendisi de gitmiş polislerle işbirliği yapıyor diyecekler. Ben ne yapayım siz de insansınız ben de insanım. Ben de polis olmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl Nevruz olaylarına ben de katıldım ve gözaltına alındım. Bizi kullandılar ve ortada kaldık sahip çıkmadılar" sözleri üzerine görevli emniyet amiri de "Sen bizim çocuğumuzsun. Gel bak kim sana sahip çıkıyormuş gör" cevabını verdi. Görevli emniyet amiri daha sonra Erinç'i yanına alarak Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez'in yanına götürdü. Emniyet Müdürü Kesmez de babasını kaybeden Erinç'le bir süre sohbet ettikten sonra kendisine bir iş bulup okutacakları sözünü verdi.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve beraberindekileri karşılamaya gelen çocuklar ise, ekip aracı ile mahallede dolaşarak telsizden anons yaptılar. Ekip aracı içerisinde polislerle birlikte şarkılar söyleyen çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Ziyaretlerin ardından bir vatandaşın evine konuk olan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve beraberindekiler, kendilerine ikram edilen bal tereyağı tandır ekmeğini yediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?