3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Gönül Operasyonu' devam ediyor

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün, mahalleleri ziyaret ederek halkın sorunlarını dinlemek için başlattığı 'Gönül Operasyonu' Ramazan ayında da devam ediyor. 

Van İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaklaşık 2 yıldan bu yana çocuk ve aileleri ile bir araya gelmek için başlattığı 'Gönül Operasyonu' Ramazan ayında da devam etti. Bu çalışmalar kapsamında müdür yardımcısı Mustafa Uçkan, Terörle Mücadele Şube Müdürü Savaş Akın ve berabarende blunan erkek ve bayan polis memurları ile Hacıbekir Mahallesi Hisar 1. ve2. Sokak'ta gelen İl Emniyet müdürü Mehmet Salih Kesmez, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Sokakta dolaşırken önüne çıkan çocuklara şeker ve kalem dağıtan Kesmez ile beraberindekiler, halkın yoğun ilgisiyle karşılandılar. Bayram öncesi mahalle ziyaretlerinde bulunan Kesmez, 15 fakir aileye de beraberinde getirdikleri gıda ve şeker paketlerini dağıttı. Ziyaret sonunda Salih Kurt isimli vatandaşın evine uğrayan Kesmez, evinin önünün yeşil olmasından dolayı ev sahibini tebrik etti. Kurt, ise su sıkıntısından dolayı evinin etrafını fazla yeşillendiremediğini ve ektiği sebzelerin kuruduğunu söyledi. 

Bunun üzerine Kesmez ve beraberindekiler Kurt'un ektiği bahçeye gittiler. Kuru arazi içerisinde yeşilliği gören Kesmez, Salih Kurt'a dönerek, "Önümüzdeki sene İskele Mahallesi'de bulunan polis merkezimizin yanından sana sera yapmak için yer tahsis edeceğim. Fideleri, yeri ve suyu ben vereceğim. Yeterki sen gel ek ve kendine götür" dedi. 

İl Emniyet Müdürü Kesmez'in teklifi kabul eden Kurt, bu ilgiden dolayı polis ekiplerine teşekkür etti. Proje ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kesmez, meslektaşları ile birlikte vatandaşlarla bayramlaşmak ve hal hatırlarını sormak için mahalleyi dolaştıklarını söyledi.

Kesmez, "Bu ziyaretlerimiz arasında da vatandaşın sıkıntıları varsa onları dinliyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile de yardımcı olmaya çalıştık ve çalışacağız. Salih kurt isimli vatandaşımızın su sıkıntısı var. Evinin yanında bahçe yaptımış ve su sıkıntısından dolayı sebzelerini iyi yetiştiremediğini söyledi. Tabi ki bu konuları yerine gelip görünce problemler daha iyi belli oluyor. Kolay problemler daha iyi çözümleniyor. Ama onun dışında da insanlarla gönül köprüsü kurmamız lazım. İnsanlar böyle bağ bahçe han hamam istemiyorlar. Bir iletişim, bir bayramlaşma istiyorlar. Arkadaşlarımızla onları yapmaya çalıştık. Bir de karınca kararınca yaptırdığımız Ramazan paketlerini verdik. Bu yardımlarımız devam edecek. Halkın huzuru bizim gururumuzdur. Biz sadece düz polis değiliz. Halkın her türlü sıkıntısının çözümünden taraf olan bir teşkilatız. Bu vesile ile herkesin bayramını kutluyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?