5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gönüllü öğretmenlerden SBS kursu

Van'ın Gevaş ilçesinde gönüllü öğretmenler tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursu veriliyor.


Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) Gevaş Kültür Eğitim ve Danışmanlık Merkezi tarafından eski merkezi yemekhanede verilen kursta, ilköğretim ikinci kademede öğrenim gören 140 öğrenci SBS'ye hazırlanıyor. Kurslarında rehberlik bürosu ve bilgisayar sınıfı bulunduğunu söyleyen Kurs Müdürü Diyadin Azarak, öğrencilere modern bir dershane anlayışıyla hizmet verdiklerini belirtti.

Öğrencileri evlerinde de ziyaret ederek çalışma metotlarını incelediklerini ve aileleriyle görüştüklerini kaydeden Azarak, kendilerini her yönüyle sınava hazırladıklarını söyledi. Öğrencileri motive etmek için çeşitli geziler de düzenlediklerini belirten Azarak "Öğrencilerimizi geçtiğimiz günlerde Doğubayazıt'a götürdük. Birkaç gün sonra da Akdamar Adası'na götüreceğiz.

Ayrıca sürekli olarak deneme sınavları yaparak, öğrencilerimizin seviyelerini ölçüyoruz. Geçtiğimiz sene 24 öğrencimizi çeşitli fen, anadolu, anadolu öğretmen ve meslek liselerine yerleştirdik. Kursumuzun masraflarını yaptığımız kermeslerle karşılıyoruz. Ayrıca kursta bizlere destek veren kaymakamlık, milli eğitim müdürlüğü, halk eğitim müdürlüğü ve belediye yetkililerine de teşekkür ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?