3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Gönüllü rehberlere hediye

Van Valisi Özdemir Çakacak, Van Kalesi'ne gelen turistlere gönüllü rehberlik eden çocuklara bayramlık giysi hediye etti. 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde Van Kalesi'nde gönüllü rehberlik yapan ve yaşları 9 ila 15 arasında değişen 10 çocuğu makamında kabul eden Van Valisi Özdemir Çakacak, çocukları ödüllendirdi.
 
Van Kalesi çevresindeki mahallelerde yaşayan çocukların İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile Van'ın turizm elçileri olduğunu kaydeden Vali Çakacak, gönüllü rehberlerin yaz aylarında hem kaleyi koruduğunu hem de ziyarete gelen turistlere Urartu Krallığı'na ait kalenin tarihini anlattığını söyledi. 

Turistlerden büyük ilgi gören gönüllü rehberlik hizmetinin bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Çakacak, daha önce kaleyi ziyarete gittiğinde çocuklara bir sürprizinin olacağını söylediğini ve bugün bunu yerine getirdiğini anlattı. 

Yaz ayları süresince kaleyi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere kalenin tarihini anlatan rehberlere Ramazan bayramı öncesinde giysi hediye ettiklerini dile getiren Vali Çakacak, çocuklara tek tek giysilerini dağıttı. Vali Çakacak, çocuklardan derslerine çok iyi çalışmalarını ve başarılı birer öğrenci olarak eğitimlerini sürdürmelerini istedi.
Kendilerine dağıtılan kıyafetleri giyinen çocuklar ise Vali Çakacak ile Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve diğer yetkililere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?