2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Gönüllü rehberlik projesi

Van Emniyet Müdürlüğü ile Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri "Gönüllü Rehberlik Projesi" kapsamında verilen 3 günlük kursu tamamlayan 10 ilköğretim öğrencisi düzenlenen törenle göreve başladı.

Van Müzesi personeli tarafından verilen kursun ardından bugün İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, 'Gönüllü Turizm Rehberleri'ne tanıtım kartları verilen ve kendi imkanlarıyla yabancı dil öğrenen çocuk rehberlerin, turistlere Van'ın tarihi ve turistik yerlerini tanıtacakları belirtildi.

Proje hakkında bilgi veren Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van Kalesi ve civarını ziyarete gelen yerli ve yabancı turistleri kalenin tarihi hakkında bilgilendirmek amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Kesmez, "Rehber çocuklara Van'ın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı, arkeoloji, turizm ve halkla ilişkiler konularda bilgiler verildi. Rehberler, bu bilgilerin yanı sıra yaşanabilecek hırsızlık, kapkaç, taciz gibi olayların önlenmesinde de bizlere yardımcı olmaları konusunda da ayrıca eğitildi" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Bilal Sönmez ise proje mimarının Van Emniyet Müdürlüğü olduğunu söyledi. Rehberlerin, gelen yerli ve yabancı turistlere tarihi ve turistik yerler hakkında bilgiler vereceğini ifade eden Sönmez, çocukların turistlerden kesinlikle para talep etmeyeceklerini belirterek, "Rehberlerin maaşlarını Van Emniyet Müdürlüğü'nün katkı ve çalışmaları ile sağlayacağız. Bu yıl turistlerimize gereken ilgi en üst düzeyde olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?