4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Gülaçar, AKP İl Başkanı oldu

Ebubekir Gülaçar’ın istifasıyla boşalan AKP Van İl Başkanlığı’na Mustafa Bilici seçildi.

Gülaçar’ın istifasının ardından toplanan AKP Van İl Teşkilatı, oturuma, 39 olan il yönetimini yedekte birinci sırada bulunan bir kişiyi de ekleyerek başladı. Ardından il başkanlığı seçimi yapıldı. 40 kişilik il teşkilatından 36 kişinin katılımıyla aday belirlenmesine geçildi. AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Bölgeden Sorumlu Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, İl Sorumlusu Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın da gözetmen olarak katıldığı il başkanlık seçimine, Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici tek aday olarak katıldı. 36 oyun tamamını alan Bilici, AKP Van İl Başkanı oldu. Bilici’nin, bu görevi genel kurula kadar sürdüreceği bildirildi.

İl Başkanlığı görevine seçildikten sonra İHA muhabirine açıklama yapan Mustafa Bilici, zor bir görev üstlendiğini, ancak partilerine yakışır şekilde çalışacaklarını söyledi. İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte partilerinin bayrağını daha yükseğe taşımak için gayret göstereceklerini söyleyen Bilici, "Teşkilatımız bize ağır bir sorumluluk verdi. Ancak biz daha önce olduğu gibi çalışmalarımızı daha da üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bize oy veren, vermeyen tüm halkımıza daha iyi hizmet için sivil toplum örgütleri ve esnafla bütünleşeceğiz. Bizim için çok büyük bir şans olan Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik ve diğer 5 milletvekilimizle iyi bir diyalog içinde ilimize daha iyi hizmetleri getirmek için çaba sarf edeceğiz" dedi.

3 Kasım seçimlerinde AKP’den aday adayı da olan Mustafa Bilici, Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Serbest Mali Müşavir olan Bilici, evli ve 2 çocuk babası.

Van-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 09:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?