6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Gümrük Teşkilatı'na personel alınacak

GÜMRÜK TEŞKİLATI'NA 5 BİN PERSONEL ALINACAK

Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrük Teşkilatı'na bu yıl bin 500, ileriki süreçte toplam 5 bin personel alınacağını söyledi.

Van Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nü ziyaret eden Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Personel alımının 1,5-2 yıldır planlanan bir çalışma olduğunu anlatan Bakan Yazıcı, çalışmaları bir kararname içerisinde yürüttüklerini, 485 Sayılı Teçhizat Kanun Taslağı'nın hazırlıklarının sürdüğünü söyledi. Taslağın Bakanlar Kurulu'ndan da geçtiğini kaydeden Bakan Yazıcı, "Taslak önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilgili komisyonunda görüşüldükten sonra

genel kurula sunulacak" diye konuştu.

Taslakta önemli düzenlemeler yaptıkları da kaydeden Bakan Yazıcı, bunlardan bir tanesinin de açık olan 5 bin adet kadro olduğunu söyledi. Bakan Yazıcı, "Bu kadrolar peyderpey kullanılacak. Yani bir yılda kullanılması mümkün değildir. Kanunu bu yıl içerisinde makul sürede çıkarabilirsek bin 500 tanesini bu sene içerisinde kullanacağız. Böylece zaman içerisinde bu eksikliği gidereceğiz" şeklinde konuştu.

GÜMRÜK TEŞKİLATI'NA 5 BİN PERSONEL ALINACAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 13:47:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 13:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?