2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Güneşe çıkamayan kardeşlere destek

Muradiye ilçesine bağlı Gönderme köyünde yaşayan ve yüzlerinde çıkan yaralar yüzünden güneşe çıkamayan iki kız kardeşe İlçe Kaymakamlığı'ndan destek geldi.

İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam'ın talimatlarıyla Sağlık Grup Başkanı Dr. Nurettin Yüzkat ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nurettin Yavrutürk tarafından köydeki evlerinde ziyaret edilen aileye maddi yardım yapıldı. Ardından tedavileri için evlerinden alınarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirilen 7 yaşındaki Serap ve 2 yaşındaki Esmanur Dilek muayene edildi. Hasta çocuklarla ilgili bir açıklama yapan Dr. Nurettin Yüzkat "Basında çıkan aileyle ilgili haberlerden kaymakamımızın talimatlarıyla aileyi evlerinde ziyaret ettik. Yaptığımız muayene sonucu ailenin 2 kız çocuğuna daha önce Kseroderma Pigmentozum denilen bir cilt hastalığı tanısı konulduğunu tespit ettik. Hastanemizde bu dalla ilgili uzman hekim olmadığından İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşerek hastaları Van Devlet Hastanesi Dermatoloji Polikliniği'ne götürmeyi kararlaştırdık. Hastalığın bilinen bir tedavisi yoktur. Tedavi genellikle semptomatiktir. Tedavideki asıl prensip ultraviyoleye maruziyetten ve onun hasar verici etkilerinden sakınmaktır" dedi.

Daha sonra hastalar Dr. Nurettin Yüzkat tarafından hastaneye ait resmi bir araçla Van Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındılar.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 17:32:40
Güncelleme :28 Şubat 2008 Perşembe 17:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?