5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Güney Kore'den Van'a kültür köprüsü

Güney Kore Öğretmen Aile Birliği'nin organize ettiği 'Türkiye'de Buluşmak' projesi kapsamında ABD vatandaşı Güney Kore'li 21'i çocuk 27 konuk Van'a geldi.

TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Park'ında misafir edilen grup 3 gün boyunca Vanlı çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Eğitim Gönüllüleri Sorumlusu Fatih Çakaroğlu, misafir Koreli öğrencilerin Van kültürü ve Vanlı çocukların yaşamlarını yakından görmek amacıyla burada olduklarını söyledi.

Çakaroğlu, bu süreçte misafir öğretmen ve öğrencilerin eğitim parkalarında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, "Öğrencilerimize İngilizce kurslar verecek, pratiklerinin gelişmesine katkı sağlayacaklar. Oyunlar oynayacak, şarkılar söylenecek. Çok yararlı bir program olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çakaroğlu, Güney Koreli misafirlerin son akşam Vanlı ailelere de misafir olacaklarını kaydederek, "Böylece Vanlı ailelerin yaşam tarzlarını yerinde görerek, kültürlerini yakından tanıma fırsatı elde edecekler" şeklinde konuştu.

Güney Kore Öğretmen Aile Birliği Gezi Koordinatörü Heather Lee ise Türkiye ile Güney Kore'nin yakın dost ülkeler olduğunu belirterek, ikili ilişkilere katkı sağlayacak bu projeden ötürü çok mutlu olduğunu söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 23:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?