3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Güngören saldırısına tepki

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu Sen) Van İl Temsilcisi Kutbettin Yıldız, Güngören'de yaşanan terör saldırısını lanetlediklerini belirterek içte ve dıştaki ihanet şebekelerinin ülkeyi bölme, parçalama ve ümitsiz bırakma girişimlerinin asla başarılı olmayacağını söyledi.

Güngören'de yaşanan terör saldırısı, Türkiye Kamu Sen'e bağlı sendikalar tarafından yapılan ortak bir basın açıklaması ile kınandı. Sendikalar adına açıklamayı yapan Türkiye Kamu Sen Van İl Başkanı Kutbettin Yıldız, bugünün ayrılıkları değil, birlik ve beraberliği konuşma günü olduğunu söyledi.

Yıldız, "Hepimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Türk milleti İstanbul Güngören'de meydana gelen hain saldırı ile bir kere daha üzüntüye boğulmuştur. Menfur saldırıda 17 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 150 kişi yaralanmıştır. Gün geçmiyor ki, bir şehit haberi gelmesin. Ülkemiz her gün şehit olan askerlerimizin acısını yaşarken, terör şehirlerimize inerek hain pusularını cadde ve sokaklarımıza kurar olmuştur. Aziz milletimizin kendi öz yurdunda hayat hakkı gasp edilmek istenmektedir. Anne babalar sokaklara gönderdikleri çocuklarının hayatlarından endişe eder hale gelmiştir" dedi.

Türkiye Kamu Sen olarak siyasi iradelerin teröre karşı daha kararlı bir tutum sergilemelerini istediklerini ifade eden Kutbettin Yıldız, terör örgütlerini cesaretlendirecek ve teröristi şımartacak hiçbir tavrın yanında olunmaması gerektiğini vurguladı. Yıldız, Türkiye'yi bölmeye çalışanların hesaplarının tutmayacağını ifade ederek, "Aziz milletimiz şundan emin olmalıdır ki, içte ve dışta ihanet şebekelerinin ülkemizi bölme, parçalama ve ümitsiz bırakma gayretleri asla başarılı olmayacaktır. Büyük acılar yaşamış, büyük musibetlerin üstesinden gelmiş aziz milletimizin Anadolu coğrafyasında hür, bağımsız, birlik ve beraberlik içerisinde ebediyen yaşamasına kimse engel olamayacaktır" şeklinde konuştu.

Kutbettin Yıldız, terörle mücadelede güvenlik kuvvetleri ve milletin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her zaman yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Açıklamaya Türk Büro Sen Van Temsilcisi Nedim Aysan, Türk Haber Sen Van Şube Başkanı Yakup Kadri Özok, Türk Ulaşım Sen Van Temsilcisi Sait Ünsal, Türk Yerel Hizmet Sendikası Van Temsilcisi Feyzullah Demirbağ, Türk Eğitim Sen Teşkilat Sekreteri Mehmet Tümen, Türk Eğitim Sen Eğitim Sosyal İşler Sekreteri Ayşe Rua katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?